המדריך המלא להקמת עסק למכירת פטיפורים ועוגות ויטרינה

הקמת עסק של מכירת פטיפורים ומכירת עוגות ויטרינה זה רעיון עסקי מצוין למי שמכיר את רזי ההכנה וטוב בניהול ושיווק. 

לפני שמתחילים, חשוב לדעת כמה דברים בנוגע לרישיון הקמת עסק בתחום המטבח. על מנת להקים עסק על פי חוק בתחום המטבח, עליכם לקבל רישיון ממשרד הבריאות. למשרד הבריאות תקנים מאוד מחמירים ומי שלא עומד בהם, עלול לאבד את הרישיון. לפני שאתם מתלהבים מעבודה במטבח, תבדקו אם אתם בנויים לכל הכללים המחמירים של משרד הבריאות. לקבלת סיוע והכוונה בנושא, פנו אלינו.

מי קהל היעד? 

  • אמרגני שמחות. 
  • יולדות. 
  • ימי הולדת.
  • מעצבי ברים.
  • חנויות לעיצוב מתנות.
  •  
הקמת עסק של מכירת פטיפורים ועוגות ויטרינה

מהם השלבים להקמת העסק? 

  • בדיקת עלויות – אחרי שביררתם מה דורש ממכם הרישיון של משרד הבריאות, תבדקו האם העלויות של הנגשת המטבח והמוצרים בצורה מורשית מתאימים לכם.
  • פתיחת תיק – על מנת לעבוד חוקית עליכם לפתוח תיק של עסק פטור בביטוח לאומי וברשויות המס.

  • מיתוג ופרסום – על מנת להגדיל את קהל הלקוחות, עליכם לצאת בקמפיין פרסום איכותי. איך עושים את זה? קודם כל ממתגים את העסק. אחר כך מפרסמים. הדרך הטובה ביותר לפרסום אינה מוחלטת וכדי לנצל את הדרך הטובה ביותר לפרסום, פנו למומחי המפתח דיגיטל, המומחים בתחום.
  • עיצוב קטלוג – לפני שאתם מתחילים לפרסם, עליכם להכין עוגות רבות ופטיפורים ולהזמין מעצב קטלוגים שיערוך צילומים ויעצב לכם קטלוג מושלם. על מנת להפוך את הקטלוג לסטייל ברמה אחרת, כדאי לקרוא לכל עוגה בשם מעורר השראה.

רוצים להפוך את הכישרון לעסק רווחי? אתם חייבים ייעוץ עסקי. המומחים של המפתח ללווי והקמת עסקים כאן בשביל לתת לכם שירות של ליווי וייעוץ עסקי. דברו איתנו.

פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

איך בונים תוכנית עסקית למכירת פטיפורים ועוגות ויטרינה?

פטיפור ועוגות ראווה הם קינוחים יוקרתיים, אלגנטיים ומורכבים, הם בדרך כלל פינוקים העשויים ממרכיבים הטובים ביותר, כולל שוקולד עשיר, מאפים עדינים ופירות טריים. לעתים קרובות הם מעוטרים עם ציפוי וקישוטים אחרים, מה שהופך אותם ליפים כמו שהם טעימים.

 

עסק שמתמחה במכירת פטיפורים ועוגות ראווה יהיה הבחירה המושלמת לכל מי שמחפש חווית קינוח ייחודית ויוקרתית.

תוכנית עסקית למכירת פטיפורים ועוגות ויטרינה

תקציר מנהלים:

  • הציגו בקצרה את העסק ומטרתו.
  • ציינו את שוק היעד וכיצד העסק מתכנן לענות על צרכיו.
  • תארו את התחזיות הפיננסיות העיקריות לעסק.

 

ניתוח שוק:

  • ערכו מחקר על השוק הנוכחי של פטיפורים ועוגות ראווה.
  • נתחו את שוק היעד.
  • נתחו את התחרות וכיצד העסק מתכנן לבדל את עצמו.

 

הצעות מוצרים ושירותים:

  • תארו את המוצרים והשירותים שהעסק יציע, כולל פטיפורים ועוגות ראווה.
  • ציינו תכונות מיוחדות או אפשרויות התאמה אישית שיהיו זמינות.

 

אסטרטגיית שיווק ומכירות:

  • תארו את ערוצי השיווק בהם העסק ישתמש כדי להגיע לשוק היעד שלו.
  • אסטרטגיית תמחור וכיצד העסק מתכנן למשוך לקוחות ולשמר אותם.
  • שותפויות או שיתופי פעולה שהעסק מתכנן ליצור.

 

תוכנית מבצעים:

  • תהליך ייצור, כולל כל הציוד והאספקה הדרושים.
  • תארו את תוכניות האיוש וההכשרה לעובדים.
  • ציינו את כל הדרישות הרגולטוריות שיש לעמוד בהן.

 

תחזיות פיננסיות:

  • ספקו דוחות רווח, מאזנים ודוחות תזרים מזומנים צפויים ל-3-5 השנים הבאות.
  • עלויות הקמה ומקורות המימון של העסק.

 

סיכום:

  • סכמו את נקודות המפתח הנכללות בתוכנית העסקית.
  • ציינו תוכניות עתידיות לצמיחה והתרחבות.

דוגמא לתוכנית עסקית למכירת פטיפורים ועוגות ויטרינה

תקציר מנהלים:

עסק למכירת פטיפורים ועוגות ראווה שואף לספק ללקוחות חוויות קינוח ייחודיות ברמה גבוהה. העסק יציע מגוון פטיפורים בעבודת יד ועוגות ראווה, העשויות ממיטב החומרים ומעוטרים בפרטים מורכבים. העסק יתמקד באירועים מיוחדים, ערבים רומנטיים ולקוחות המחפשים פינוק יוקרתי.

 

מוצרים ושירותים:

העסק יציע מגוון פטיפורים, כולל טעמים מסורתיים כמו שוקולד ופירות, וכן שילובי טעמים ייחודיים ויצירתיים. בית העסק יציע גם מגוון עוגות ראווה, בהזמנה אישית לאירועים ושמחות מיוחדות. כל המוצרים ייוצרו מחומרי גלם איכותיים וטריים ומעוצבים לפי בקשת הלקוח.

 

שיווק ומכירות:

העסק יכוון לקהל לקוחות באמצעות פרסום בעיתונים ושתפ"ים עם מתכנני חתונות ואירועים מקומיים. בנוסף לקוחות יוכלו להזמין דרך אתר אינטרנט . בית העסק יציע גם טעימות והתייעצויות שיעזרו ללקוחות לבחור את הקינוח המושלם לאירוע שלהם.

 

פעולות:

העסק יתנהל ממטבח מסחרי, עם שטח קטן שבו הלקוחות יוכלו לבצע הזמנות ולאסוף את הקינוחים שלהם. לעסק יהיה צוות אופים ומעצבים מנוסים על מנת להבטיח את המוצרים האיכותיים והטעימים ביותר. במטבח יהיה הציוד והאספקה הדרושים לייצור כמויות גדולות של פטיפורים ועוגות ראווה.

 

פיננסיים:

העסק ידרוש השקעה ראשונית עבור ציוד, אספקה והשכרת מטבחים. העסק יפיק הכנסות באמצעות מכירת פטיפורים ועוגות ראווה, וכן דמי משלוח וייעוץ. 

 

הַנהָלָה:

העסק יהיה בבעלותו ובניהולו של שף קונדיטור בעל ניסיון ביצירת פטיפורים ועוגות ראווה. עובדים נוספים יתקבלו ככל שהעסק יגדל. הבעלים ינהל את התפעול היומיומי של העסק ויאציל משימות לצוות לפי הצורך.