10 רעיונות להקמת עסקים בתחום האוכל

הקמת עסק בתחום האוכל, נחשבת לאחד הדברים המבוקשים ביותר על ידי רבים המעוניינים לפתוח עסק עצמאי. כאשר מגיעים לחנות מזון, אם זה מכולת, מסעדה, פלאפל או לא משנה מה, בדרך כלל נתקלים בתור ארוך של לקוחות. עסקים בתחום האוכל ידועים בפוטנציאל הגלום בהם. בהקמת עסק כזה, קיימת חשיבות קריטית להתנהלות נכונה. עם ליווי יועץ עסקי מומחה העסק יצליח. כאן נציג עשרה רעיונות להקמת עסקים בתחום האוכל. 

הקמת עסקים בתחום האוכל
פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:
  1. חנות שווארמה – חנות לאוכל זמין ומזין שניתן לאכול ברחוב. הקמת עסק למכירת שווארמה כרוכה בהשקעה גדולה. יש צורך לרכוש את עמדת השווארמה ואת הציוד הנלווה. למדריך המלא הקליקו כאן. 
     
  2. פלאפל – כדי להקים דוכן פלאפל מוצלח, יש להקפיד לבחור מקום אסטרטגי – צמוד לתחנה מרכזית, באזור מכללות או כל מקום בו הסטטיסטיקה אומרת שאנשים רעבים מסתובבים שם. למדריך המלא הקליקו כאן.
  3. עסק למכירת כריכים – הקמת עסק למכירת כריכים יכולה לתת מענה למוסדות, מע"ש, אנשים פרטיים וקיוסקים. את הכריכים ניתן לשווק היישר לבית הלקוח, או בצורה של שיווק למאפיות וחנויות לממכר מזון. למדריך המלא הקליקו כאן. 
  4. מכירת מאפים ללא גלוטן – כיום המודעות לרגישות לגלוטן גבוהה מאוד, דבר שמעלה את הביקוש למאפים ללא גלוטן. אחוזי הרווחיות עבור מכירת מאפים ללא גלוטן הם גבוהים מאוד. חשוב מאוד לדאוג להוזלת עלויות על ידי רכישת קמחים בסיטונאות במחירים האטרקטיבים ביותר. למדריך המלא הקליקו כאן. 
  5. מכירת סלטים ביתיים – אנשים עסוקים שרוצים להשקיע בשולחן שבת מפואר ישמחו להגיע לחנות למכירת סלטים ביתיים. בציבור החרדי הביקוש לחנויות מסוג זה גבוה מאוד, אבל יש לתת את הדגש על כך שמכירת סלטים ביתיים מבוקשת בעיקר בימי חמישי שישי, ובכל שאר ימות השבוע השוק עלול להיות רדום. למדריך המלא הקליקו כאן.
  6. פיצריה – לפני שאתם מקימים פיצריה תבדקו שאין פיצריה מתחרה באזור סמוך. אמנם ניתן להגיע לרווחים גבוהים ממכירת פיצות ומאפים שונים. אבל כמו שכולנו יודעים, כל ההתחלות קשות. כדאי לחפש מקום חסר מתחרים על מנת לעבור את שלבי הכניסה לשוק בצורה קלה יחסית. למדריך המלא הקליק.
  7. מאפיה – קיימות שתי אופציות עיקריות בהקמת מאפיה – הקמת מאפיה בצורה עצמאית, או דרך זכיינות. הקמת מאפייה עולה לא מעט אבל היא בעלת פוטנציאל גבוה. מאפייה יכולה למכור את תוצריה ללקוח באופן ישיר או בחנויות מזון. למדריך המלא הקליקו כאן. 
  8. חנות למוצרי אפייה – מדובר בעסק בתחום האוכל, אבל אין בו הרבה בלאי כמו שאר העסקים בתחום. מוצרי מאפיה אינם מיוצרים על בסיס יומי, דבר שמוריד באופן משמעותי את הרווחיות מהמכירות. מדובר בעסק קטן להכנסה צדדית בתור התחלה. למדריך המלא הקליקו כאן. 
  9. חנות ירקות – הקמת חנות פירות וירקות במקומות מחוסרי מתחרים היא צעד חכם. פעמים רבות אנשים מעדיפים לרכוש ירקות יקרים, העיקר לרכוש אותם סמוך לביתם. לכן, חפשו מיקום מרוחק מסופר או חנות ירקות קרובה. בהקמת עסק כזה חשוב לזכור שהבלאי גבוה והתנהלות נכונה היא קריטית. למדריך המלא הקליקו כאן.
  10. מכירת עוגות ופטיפורים מהבית – קהל היעד של מכירת עוגות ופטיפורים מתרכז בעיקר בבעלי שמחות – אירוסין, בר מצוות, בריתות ועוד. אין צורך לפתוח חנות ולעצב ויטרינה אלא להעמיס מגשים ולפרסם על מכירה ביתית קבועה. למדריך המלא הקליקו כאן.

     

הקמת עסק בתחום המזון דורשת הכנה רבה. בתחום המזון קיים בלאי גדול מאוד וכדי להצליח להרוויח (ולא רק לא להפסיד) בתחום, חובה להבין את השוק, את העלויות, את הדרישות היום יומיות וכו'. איך בכל זאת פותחים עסק בלי לחשוש מתזרים מזומנים תקוע? על ידי בניית תוכנית עסקית יחד עם מומחה להקמת עסקים. 

אתם מוזמנים להכיר את המפתח ללווי והקמת עסקים, אנו מלווים בעלי עסקים המגיעים מרקעים שונים וממגוון תחומים במגזר העסקי – החל מעסקים בתחום המזון, תחנות דלק, חברות גדולות חברות קטנות ועוד. דברו איתנו לקבלת ייעוץ ראשוני חינם.