איך להיות חוקר פרטי? המדריך המלא כאן לפניכם

שוק החקירות הפרטיות בישראל הוא שוק דיסקרטי ופחות מדובר. אבל תתפלאו לשמוע כי יש בשוק זה תחרות גבוהה. התחרות נחלקת לענפים פנימיים בתוך תחום החקירות הפרטיות. ישנם חוקרים פרטיים רבים בישראל. הפרנסה בתחום היא בעיקר מארבעה תחומים: כלכלה – ריגול פנימי בחברות גדולות או בין חברות מתחרות, פלילי – הבאת ראיות לבית המשפט, אישי – סכסוכים משפחתיים ובגידות, איתורים – איתור נכסים ואנשים. 

כאן בכתבה יועצי חברת המפתח מנגישים לכם את המידע הרלוונטי לצורך הקמת עסק בתחום החקירות הפרטיות. מוזמנים להמשיך יחד איתנו. 

הקמת עסק כחוקר פרטי

פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

  • רישיון – על מנת להתחיל לעבוד בשוק החקירות הפרטיות בישראל, יש צורך להשיג רישיון ייעודי לחוקרים פרטיים. על מנת להשיג את הרישיון המאשר לכם לתת שירות כחוקר פרטי עצמאי, יש צורך לעבור שנות לימודים ולאחר מכן, 7 שנות הכשרה נוספות.
  • בדיקת עלויות וגיוס מימון – כדי להתחיל לעבוד כעצמאי, עליכם לוודא שיש לכם אפשרות כלכלית להיכנס להשקעה עסקית זו. מדובר בעלויות לא מאוד גבוהות ביחס לתשואה המתקבלת מהעבודה כחוקר פרטי, אבל עדיין זה דורש בדיקת שטח מעמיקה מצדכם.
  • השכרת משרד – חוקר פרטי חייב לעבוד במשרד גם אם יש לו בית גדול המאפשר לקבל בו קהל. האנשים הפונים לחוקר פרטי לצורך קבלת שירות מסוים, זקוקים למראה הממוסד, האמין והדיסקרטי שמקנה משרד.
  • רכישת ציוד – עלות הציוד הנדרש לחוקר פרטי נעה בין 30,000 שקלים ל – 200,000 שקלים. תלוי באיזה תחום אתם מתכוונים להתמקצע ולתת שירות כחוקרים פרטיים ומה סוג הציוד שתדרשו לרכוש על מנת להשיג תוצאות בצורה המהירה והמקצועית ביותר.
  • ביטוחים – ישנה פוליסה ייעודית לחוקרים פרטיים עליה תבררו מול סוכנות ביטוח המתמחה בהתאמת פוליסות ביטוח.
  • מיתוג ופרסום – כדי להתחיל לעבוד, צריך לפרסם. צורת הפרסום צריכה להיות מאוד מסוימת מכיון שהדרך לגייס לקוחות בתחום, לא נגישה. חשוב מאוד להיות בעלי נוכחות דיגיטלית כדי שכל מי שמחפש מידע בגוגל, ימצא אתכם בקלות. על מידע נוסף לגבי פרסום בדיגיטל אתם מוזמנים להיכנס לאתר המוביל, המפתח דיגיטל.

על מנת להשיג את הרישיון המאשר לכם לתת שירות כחוקר פרטי עצמאי, יש צורך לעבור שנות לימודים ולאחר מכן, 7 שנות הכשרה נוספות.

כדי להפוך לחוקר פרטי בישראל, יש לעמוד בדרישות הבאות:

  1. תנאי סף:
    גיל 18 ומעלה.
    12 שנות לימוד לפחות.
    היעדר עבר פלילי.
  2. התאמנות (סטאז'):
    יש להשלים שלוש שנות התאמנות במשרד לחקירות פרטיות המורשה על ידי משרד המשפטים.
    במהלך ההתאמנות, יש לעבוד תחת פיקוחו של חוקר פרטי בעל רישיון מתאים.
    ההתאמנות כוללת לפחות 140 שעות עבודה חודשיות, ולא ניתן לשלב עבודה נוספת ללא אישור מיוחד ממשרד המשפטים.
  3. בחינת רישוי:
    לאחר השלמת ההתאמנות, יש לעבור בהצלחה בחינת רישוי מטעם משרד המשפטים בציון של 60 לפחות. הבחינה כוללת נושאים כמו חוק חוקרים פרטיים, דיני עונשין, דיני ראיות ואתיקה מקצועית.
  4. קבלת רישיון:
    עם עמידה בכל הדרישות, ניתן להגיש בקשה לקבלת רישיון חוקר פרטי ממשרד המשפטים.

חשוב לציין כי השתתפות בקורס חוקרים פרטיים אינה חובה לקבלת הרישיון, אך היא מומלצת להקניית ידע וכלים מקצועיים. מוסדות כמו האוניברסיטה הפתוחה מציעים קורסים בתחום זה.

מידע נוסף על תהליך קבלת הרישיון ניתן למצוא באתר משרד המשפטים.

יועץ עסקי מומלץ לחוקר פרטי

אם אתם שוקלים ברצינות להתחיל לעבוד כחוקר פרטי עצמאי, אתם מוזמנים ללמוד מטעויות של אחרים. חברת המפתח ליוותה עסקים רבים בתחום ותשמח להעניק גם לכם ליווי מסור ומקצועי עד לניהול השוטף של העסק. דברו איתנו.  

איך בונים תוכנית עסקית לחוקר פרטי?

עסק של חוקר פרטי מספק שירותי חקירות לאנשים פרטיים או לארגונים. שירותים אלו יכולים לכלול בדיקות רקע, מעקבים, איתור נעדרים ואיסוף ראיות לתיקים משפטיים. הם מציעים גם שירותים מיוחדים כגון זיהוי פלילי או חקירת הונאה. חוקר פרטי עובד בדרך כלל באופן עצמאי או כחלק מחברת חקירות גדולה יותר, ובדרך כלל נשכר על ידי לקוחות הדורשים סודיות ודיסקרטיות.

תוכנית עסקית לחוקר פרטי

תקציר מנהלים: סקירה קצרה של העסק, יעדיו, שוק היעד ותחזיות ההכנסות.

 

תיאור העסק: תיאור מפורט של עסק חוקר פרטי, כולל ההיסטוריה, הייעוד והשירותים המוצעים שלו.

 

ניתוח שוק: מחקר של ביקוש השוק לשירותי חקירות פרטיות, התחרות ושוק היעד.

 

שיווק ומכירות: תיאור של אסטרטגיות השיווק והמכירות, לרבות אסטרטגיות פרסום, מבצעים ואסטרטגיות תמחור.

 

תפעול: סקירה כללית של הפעילות היומיומית של העסק, לרבות מבנה הניהול, כוח האדם ודרישות המשרדים.

 

תכנית פיננסית: תכנית פיננסית מפורטת הכוללת עלויות הקמה, הוצאות תפעול' הכנסות והוצאות חזויות לשנים הראשונות לפעילות.


נספחים: מסמכים תומכים כגון קורות חיים של אנשי צוות, רישיונות והיתרים וחוזים משפטיים.

דוגמא לתוכנית עסקית לחוקר פרטי

תקציר מנהלים:

החברה היא חברת חקירות פרטיות בשירות מלא המשרתת את הצרכים של אנשים ועסקים. המטרה שלנו היא לספק שירותי חקירה איכותיים וסודיים במחיר תחרותי. עם שנות ניסיון רבות בתעשייה, לצוות החוקרים המנוסים שלנו יש את הכישורים והמומחיות לטפל במגוון רחב של מקרים.

 

תיאור העסק:

החברה הוקמה על ידי ___, בלש משטרתי לשעבר עם ניסיון רב בחקירות פליליות. 

החברה מציעה מגוון שירותים, כולל בדיקות רקע, מעקבים וחקירות נעדרים. לצוות החוקרים שלנו יש את הכישורים והניסיון הדרושים לטיפול במקרים מורכבים ולספק תוצאות.

 

ניתוח שוק:

הביקוש לשירותי חקירות פרטיות גדל בשנים האחרונות.

החברה תכוון למגוון של לקוחות, כולל אנשים פרטיים, עסקים ותאגידים. התחרות שלנו כוללת חברות חקירות גדולות ועצמאיים בודדים. החברה תבדל את עצמה מהמתחרים על ידי מתן שירותים איכותיים בעלות נמוכה יותר ועל ידי מתן יחס אישי ללקוחותינו.

 

שיווק ומכירות:

כיוון ללקוחות פוטנציאליים באמצעות פרסום מקוון ושיווק. האתר שלנו יציג המלצות מלקוחות מרוצים ומידע מפורט על השירותים שלנו. כמו כן, נשתף פעולה עם עורכי דין ואנשי מקצוע אחרים שעשויים להפנות לקוחות אלינו. אסטרטגיית התמחור שלנו תהיה תחרותית תוך התמקדות במתן ערך ללקוחותינו.

 

פעולות:

החברה תפעל משטח משרדים מושכר באזור מרכז העיר. המשרד יצויד בטכנולוגיה ובציוד הנדרשים לתמיכה בחוקרינו בתחום. צוות החוקרים שלנו יהיה מצויד בציוד המעקב החדיש ביותר, כולל מצלמות ומכשירי הקלטת אודיו. 

 

תכנית פיננסית:

צפי רווח ועלויות משתנות מעסק לעסק.

 

נספחים:

המסמכים הבאים כלולים כנספחים לתוכנית עסקית זו:

 

  • קורות חיים של אנשי מפתח
  • רישיונות והיתרים
  • חוזים משפטיים
  • דוחות מחקרי שוק

חוקר פרטי נחשב למקצוע חופשי. כדי להיות חוקר פרטי יש צורך לקבל רישיון ייעודי. ישנם בתי ספר ייעודיים לחוקרים פרטיים שמסמיכים את החוקר הפרטי לעבוד בפועל. בנוסף יש צורך לעמוד בכל הכללים המחמירים של מדינת ישראל. מכיוון שחוקר פרטי פולש כחלק מהתפקיד שלו לחיים פרטיים של אנשים, הרגולציה מורכבת מכללים רבים ומוקפדים – לא כל חומר מותר לצלם, להקליט וכו'.

מה לגבי שוק החוקרים הפרטיים?

שוק החוקרים הפרטיים נחשב לתחרותי. אך נושאי ההתמחות בחקירות הפרטיות מגוונים ולכן, בפועל התחרות מתונה יחסית.

תחום הכלכלה – ריגול אצל חברות מתחרות.
תחום פלילי – וידוא חשדות בין מעסיק לעובדיו.
תחום אישי – סכסוכים משפחתיים.
איתורים – איתור אנשים ואיתור נכסים.

מי פותח משרד לחקירות פרטיות?

רוב החוקרים הפרטיים המנהלים משרד עצמאי, בעלי עבר עשיר בתחום החקירות – חוקר בעל עבר במשטרה, בשב"כ ועוד. כאשר אדם מגיע לצומת בה הוא נדרש לגשת לקבל שירות מחוקר פרטי, הוא ירצה לדעת שהכסף הרב שהוא משלם, מצדיק את עצמו. ברגע שלחוקר יש עבר עשיר בעולם החקירות, יהיה לו במה להתבדל על פני מתחרים אחרים.

איך מגיעים ללקוחות פוטנציאלים?

ככל שההתמחות של החוקר הפרטי תהיה מבוססת באחד מהתחומים הנ"ל, כך מלאכת פילוח קהל היעד והשגת לקוחות, תיעשה בצורה יעילה.

בשלב ראשון, חובה להבין מי קהל היעד שלכם. אחרי שקהל היעד ברור לכם, תוכלו ליצור קשרים עם גופים ממשלתיים, ואנשים רלוונטים שיעזרו לכם לגייס לקוחות.

בנוסף, חשוב מאוד להקים אתר אינטרנט ולפרסם בכל הפלטפורמות האפשריות. באתר האינטרנט שלכם חשוב מאוד שתספרו הרבה על עצמכם, על העבר המקצועי שלכם, על הרקע בו בחרתם בתפקיד כל כך אטרקטיבי. ככל שתחשפו את עצמכם, כך אנשים יחושו בנוח יותר לבחור בכם כאיש המקצוע עליו הם סומכים.

למה חשוב לפתוח משרד רשמי?

פניה לחוקר פרטי, היא אחת הפעולות הלא שיגרתיות. כדי להקל על אנשים את החוויה הראשונית הזו, חובה שהמשרד יהיה במקום נגיש. משרד נגיש משדר אמינות ונותן תחושת מקצועיות. כמה עולה להשקיע במשרד? בין 50 שקלים למטר בין מאתיים שקלים למטר כמובן לא כולל עלות השיפוץ הראשוני.

אילו עלויות נוספות קיימות בפתיחת משרד חוקר פרטי עצמאי?

יש צורך לרכוש ציוד רב כמו: מצלמות, מכשירי הקלטה, אבקות לגילוי תביעות אצבע וכו'. השקעה זו נעה בין שלושים אלף שקלים למאתיים אלף שקלים. הכל תלוי בכמות ואיכות הציוד.

לסיכום – היקף ההשקעה הממוצעת יחסית נמוך.

איך לפרסם?

חשוב מאוד לעבוד על הפרסום בפלטפורמות השונות, אותן הזכרנו קודם, ובנוסף בפן האישי. כלומר, ליצור שיתופי פעולה, חידוד קשרים עם הגורמים הרלוונטים וכדומה. מדובר בפרויקט בפני עצמו, אך הוא יקצר לכם את הדרך להגיע ללקוחות 'חמים' בצורה משמעותית.

איך מוגדר חוקר פרטי מבחינת הגדרת מס?

עוסק פטור – לא רלוונטי לגבי חוקר פרטי. הסכומים שגובים חוקרים פרטיים על כל תיק חקירות נעים בציר של עשרות אלפי שקלים, לכן ההגדרה כעוסק פטור בה ניתן להרוויח עד מאה אלף שקלים בשנה, אינה תואמת את המציאות.

האפשרויות האחרות – חברה בע"מ או עוסק מורשה. אם החוקר הפרטי מתכנן להעסיק חוקרים נוספים תחתיו וללכת על עסק בסדר גודל משמעותי, ההגדרה תהיה כחברה בע"מ ואם יעבוד כעצמאי באופן אישי, ההגדרה שלו במס תהיה עוסק מורשה. כמובן שיש עוד פרטים רבים שיש לקחת בחשבון, אבל עד כאן על קצה המזלג.

מה לגבי גיוס הון לצורך עבודה כחוקר פרטי עצמאי?

מתוך ניסיון של חברת המפתח בליווי של חוקרים פרטיים, נוכחנו לדעת כי חוקרים פרטיים בדרך כלל מגיעים לפתיחת עסק עצמאי אחרי שהם כבר עבדו שנים בתחום והרוויחו משכורות גבוהות במיוחד. לכן, הצורך בגיוס הון ראשוני לקראת הקמת עסק עצמאי אינו מהווה חסם בדרך למימוש היעדים והביסוס העסקי.

ישנם עסקים שיכולים לקבל גיבוי מקרנות בערבות מדינה. אך תחום עסק של חוקר פרטי אינו מהעסקים הללו. למה זה כך? קרנות בערבות מדינה נועדו לעזור לעסקים 'נורמטיבים' ולא לעסקים אטרקטיבים כמו חוקר פרטי. לכן, אם חוקר פרטי נתקל בצורך לקבל הלוואה כדי להניע את גלגלי העסק, עדיף לגשת לבנקים ולבקש הלוואה על בסיס ההון הראשוני שקיים בחשבון הבנק שלכם.

מה לגבי רכישת ביטוחים ייעודיים?

ישנן סוכנויות ביטוח המתמחות בהתאמת ביטוחים ספציפיים והן תדענה להמליץ לחוקר הפרטי על פוליסות ביטוח ייעודיות. אנחנו לא נכנסים כאן לפירוט הפוליסות מכיוון שההתמחויות השונות של החוקרים הפרטיים שונות וכתוצאה מכך גם פוליסות הביטוח.

אם אתם שוקלים ברצינות להקים עסק כחוקרים פרטיים, אתם מוזמנים להכיר את חברת המפתח ללווי והקמת עסקים שמתמחה בליווי עסקים בהקמה וצברה ניסיון בתחומים עיסקיים מגוונים מאוד.